קלונדיק הוא אחד ממשחקי הסוליטר המוכרים ביותר בעולם. לעתים קרובות, המשחק מכונה פשוט סוליטר.
ישנן גרסאות שונות של המשחק. בגירסה זו של קלונדיק, ערימת המלאי מחלקת 3 קלפים בכל פעם ומאפשרת מספר בלתי מוגבל של מעברים על הקלפים.
ישנן למעלה מ8x10 בחזקת 67 חלוקות אפשריות. בגרסת 3 הקלפים ניתן תיאורטית לנצח כ -79% מהמשחקים. עם זאת, בפועל, השחקנים מנצחים הרבה פחות משחקים בגלל מהלכים שגויים ומכיוון שרוב הקלפים בתחילת המשחק אינם גלויים.
קלונדיק משחקים עם חפיסת קלפים סטנדרטית של 52 קלפים. יש חשיבות הן למספרים והן לצורות הקלפים. מהנמוך לגבוה, הקלפים נעים לפי הסדר מאס, ל2, ל3, וכן הלאה עד המלך.
גרסה זו של סוליטר התפרסמה בסוף המאה ה -19 כקלונדיק בערך בזמן בהלת הזהב של קלונדיק (שם אזור בקנדה). על פי השמועה, המשחק נוצר על ידי מחפשי הזהב באיזור.
בשנת 1987, גרסה של סוליטר שוחררה עבור מקינטוש, כחלק מסט של 8 משחקים ממוחשבים שנקרא סוליטר רויאל. לאחר שגרסה של סוליטר נכללה גם ב- Microsoft Windows 3.0 בשנת 1990, המשחק הפך לפופולרי ביותר. פרט למחשב, ישנן כיום גם גירסאות עבור סמארטפונים וטאבלטים.
המטרה של סוליטר קלונדיק 3 היא לבנות את כל 4 הסדרות בערימות הבית, כל ערימה לפי סדר מהאס עד המלך.
עם תחילת המשחק, 28 מתוך 52 קלפי המשחק מחולקים בלוח המשחק. 24 הקלפים האחרים מתחילים במלאי, עם הפנים כלפי מטה.
אם נמספר את העמודות בלוח המשחק משמאל לימין ב- 1 עד 7 אז כל עמודה תקבל מספר זהה של קלפים הזהה למספר הסידורי שלה, כאשר רק הקלף התחתון בה גלוי. בסך הכל ישנם 21 קלפים עם הפנים כלפי מטה (מוסתרים) בלוח המשחק.
אל ערימת הבית ניתן להעביר את הקלף העליון בערימת הקלפים הפתוחים או את אחד מהקלפים התחתונים ביותר באחת מהעמודות, כל עוד הקלף מתאים לסדרה של אותה ערימה. אס מתחיל ערימה חדשה כאשר הקלף הבא מאותה צורה ממשיך את הערימה.
בין העמודות ניתן להזיז רצף מסודר בצבעים חלופיים בכל אורך שהוא מתחתית העמודה לתחתית עמודה אחרת, כל עוד הקלף התחתון בעמודת היעד הינו המספר הבא בתור לקלף העליון שמועבר וגם בצבע הפוך ממנו. אותן הגבלות חלות גם על העברת קלף מהקלפים הפתוחים לתחתית עמודה.
אם מעבירים קלף מעמודה, הקלף שהיה תחתיו ייחשף. לאחר ריקון עמודה מכל הקלפים ניתן להעביר אליה אך ורק מלך.
המשחק נמשך עד שכל הקלפים מועברים לערימות הבית, במקרה זה השחקן מנצח, או עד שהשחקן מחליט להפסיק את המשחק, ובמקרה זה הוא מפסיד. בכל נקודה במהלך המשחק, יש לשחקן יש את האפשרות (שנמצאת בתפריט) להתחיל את אותו המשחק מחדש ולנסות שוב.
להלן תשעה טיפים כיצד לנצח בסוליטר:
לוח המשחק מורכב מארבעה חלקים שונים.
ערימות הבית ממוקמות בחלק הימני העליון של המסך. הן מורכבות מארבעה תאים מסומנים המונחים בצורה אופקית. בתאים האלה ייבנו הסדרות במהלך המשחק, החל מאס ועד למלך.
מתחת לערימות הבית נמצא לוח המשחק. מונח בצורה אופקית, הוא מורכב מ 7 עמודות לא מסומנות. בהתאם למצב הנוכחי של המשחק, כל עמודה עשויה להיות ריקה או להכיל ערימה של קלף אחד או יותר. זה המקום בו מרבית הפעילות מתרחשת במהלך משחק.
המלאי ממוקם בפינה השמאלית העליונה. בדרך כלל הוא מורכב רק מערימה של קלפים עם הפנים כלפי מטה, עם זאת, לאחר שכל הקלפים חולקו ממנו, מתגלה מלבן. מלבן זה יכול להיקרא מלאי ריק.
מימין למלאי נמצאים הקלפים הקלפים הפתוחים. כאשר מתחיל משחק חדש, אזור זה יהיה ריק.
המלאי והקלפים הפתוחים פועלים יחד על מנת לספק קלף חופשי גלוי שהשחקן יכול להכניס למשחק. הקלף הגלוי הוא תמיד הקלף העליון בערימת הקלפים הפתוחים, אם יש אחד כזה. אי אפשר להשתמש בקלפים במלאי אלא רק על ידי הכנסתם לערימת הקלפים הפתוחים.
בכל פעם שהשחקן לוחץ על מלאי שאינו ריק, 3 קלפים (או פחות אם נותרו רק 1 או 2) מועברים מהמלאי אל הקלפים הפתוחים. שלא כמו המלאי שבו הקלפים הם תמיד עם הפנים כלפי מטה, הקלפים בערימת הקלפים הפתוחים הם תמיד גלויים, אם כי רק 3 הקלפים המובילים (או 1 או 2 אם יש פחות) יהיו גלויים לעין.
כדי לאפס מלאי ריק, על השחקן ללחוץ עליו. הדבר מעביר את כל ערימת הקלפים הפתוחים חזרה למלאי, מיושרים, עם הפנים כלפי מטה. לא ניתן להכניס קלפים למלאי בשום דרך אחרת.
אין הגבלה למספר המעברים המותרים בערימת המלאי.