סוליטר יוקון נראה דומה לסוליטר קלונדייק פרט לכך ש 24 הקלפים שאמורים להיות במלאי מחולקים באופן שווה עם הפנים כלפי מעלה לכל העמודות, מלבד לעמודה השמאלית ביותר. כמו כן, הכללים קצת שונים.
ישנן מספר וריאציות של סוליטר יוקון כולל סוליטר רוסי, סוליטר אלסקה וסוליטר אוסטרלי.
המשחק דורש כישורי ריכוז וחשיבה כדי להצליח לנצח בצורה עקבית. על השחקן להיות מסוגל לתכנן מהלכים מראש, לעיתים יותר מרצף אחד. מקובל ששחקן טוב יכול לנצח ביותר מ 80% מהמשחקים.
המטרה של סוליטר יוקון היא לבנות את כל 4 הסדרות בערימות הבית, מאס ועד למלך.
בתחילת המשחק, כל 52 הקלפים של החפיסה מחולקים ללוח המשחק.
בסך הכל מחולקים 21 קלפים נסתרים. 31 הקלפים הנותרים מחולקים גלויים עם הפנים כלפי מעלה, 1 בעמודה השמאלית ביותר ו -5 לכל אחד מששת העמודות האחרות.
בסוליטר יוקון, מבחינה טכנית, ניתן להזיז רק קלף אחד בכל פעם. עם זאת, אם יש קלפים אחרים על גבי הקלף הם יזוזו עימו, לכן, ערימות יכולות לפעמים לגדול מאוד. אם הקלף אינו מלך, ניתן להניח אותו על גבי הקלף התחתון ביותר בערימה אחרת, בעל דרגה הגדולה באחד, ובצבע ההפוך.
כאשר מועבר קלף שנמצא ישירות על גבי קלף הפוך, הקלף ההפוך יתגלה, ויהיה ניתן לשחק עימו.
מכיוון שאין קלף גבוה ממלך, לא ניתן להעביר אותו על גבי קלף אחר. מצד שני, המלך הוא הקלף היחיד שמותר להציב בעמודה ריקה.
ניתן לשלוח קלף לערימות הבית אם הוא במספר אחד גבוה מהקלף הנוכחי בערימת הבית וזהה לו בצורה. המשחק מאפשר להעביר קלף גם מערימות הבית חזרה ללוח המשחק, בתנאי שהוא יוצב במיקום חוקי.
מסך המשחק מורכב משני אזורים שונים.
ערימות הבית ממוקמות לאורך הצד השמאלי של המסך ומורכבות מארבעה תאים. בתאים האלה בנבות הסדרות במהלך המשחק, החל מהאס וכלה במלך.
בחלקו העליון של המסך נמצא לוח המשחק. מונח בצורה אופקית, הוא מורכב מ 7 עמודות לא מסומנות. בהתאם למצב הנוכחי של המשחק, כל עמודה עשויה להיות ריקה או להכיל ערימה של קלף אחד או יותר. זה המקום בו מרבית הפעילות מתרחשת במהלך המשחק.
מספר טיפים לניצחון בסוליטר יוקון: